Ziektewet

De overheid stelt dat u als werkgever maar liefst 12 jaar lang financieel verantwoordelijk bent voor uw personeel bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Ook voor werknemers met een tijdelijk contract. Verstandig dus om u hier goed tegen te verzekeren, want van slecht geregelde verzuimzaken wordt niemand beter. 

Vanaf 1 januari 2014 voeren wij de ZiekteWet uit voor eigen risicodragers. Dit kan aanzienlijke voordelen voor u hebben. Niet alleen houdt u zelf meer grip op zaken (waaronder het flex-risico), ook kunt u flink in kosten besparen door alle diensten en verzekeringen rondom verzuim zoveel mogelijk bij één partij onder te brengen. Ons deskundige team neemt u namelijk alle zorg uit handen. 

Het percentage flexwerkers dat na twee jaar nog niet weer vol aan het werk is, is hoog ten opzichte van vaste medewerkers. Het is dus belangrijk in een vroeg stadium grip te krijgen op hun re-intergratietraject, om zo het riscio van 12 jaar loondoorbetaling te minimaliseren. Wij hebben alle tools en kennis in huis om deze grip te garanderen.

Wilt u meer weten over onze ontzorgende dienstverlening? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

UItbetaling uitkeringsgerechtigden

Wij keren de uitkeringen rechtstreeks aan de uitkeringsgerechtigden uit, om u als werkgever deze administratieve zorg uit handen te nemen. Hiervoor maken we gebruik van het salarisadministratiesysteem NMBRS.

Wat houdt dit onder andere in:

  • Wij vragen een sub loonheffingennummer aan, hiervoor dient u het formulier Melding Loonheffingen (aanmelding werkgever) ingevuld en ondertekend te retourneren.  Wij zorgen voor u dat dit bij de belastingdienst terecht komt en wij de uitkeringen kunnen overmaken.
  • Als werkgever ontvangt u een inlog in NMBRS, hiermee krijgt u inzicht in de uitkeringen die wij voor u hebben gedaan.
  • Wij verwerken de aangiftes bij de belastingdienst voor u, deze kunt u uit NMBRS halen voor uw eigen administratie.
  • Als ex-werknemer ontvangt u een inlog in NMBRS en heeft u direct inzicht in uw actuele gegeven en de ZiekteWet-uitkeringen die gedaan zijn.
  • Elke maand worden de uitkeringen uitbetaald en kunt u de uitkeringsstrook zien.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de Ziektewet of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Samen helpen wij u graag verder.

Laat u vrijblijvend informeren door onze specialisten! Gesprek aanvragen