Partners

De Verzuimeconoom is uw totaal ontzorger op het gebied van verzuim. Het werkveld waarin wij opereren is zo breed, dat het onmogelijk is om alle kennis en kunde in eigen huis te hebben en op niveau te houden. Daarom werken wij samen met verschillende gespecialiseerde partners, namelijk:

EBEX is vanaf 2020 onderdeel van De Verzuimeconoom. Sinds de start in 2013 is EBEX uitgegroeid tot een kennisintensieve casemanagementorganisatie. EBEX levert inkomensverzekeringen vanuit volmacht, verzuimbegeleiding, ZW-uitvoering en WIA-begeleiding aan het MKB. EBEX werkt samen met ongeveer 30 adviseurs, waarvan de meesten zijn gespecialiseerd in advisering op het gebied van inkomen en sociale zekerheid.

De diensten en producten van EBEX zijn ook beschikbaar voor klanten van De Verzuimeconoom. Met name adviseurs die zich (willen) specialiseren op het gebied van Inkomen profiteren van een samenwerking met EBEX. Aan deze kantoren biedt EBEX een kennis- en opleidingspakket in samenwerking met Enkwest.

Als u hierin geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met uw vaste aanspreekpunt bij De Verzuimeconoom. Of kijk op de site van EBEX. Bellen kan ook: 055 – 521 67 93. 

 

Mandaat Assuradeuren is net als De Verzuimeconoom onderdeel van de Heilbron Groep. Als gevolmachtigd agent bieden zij uitsluitend verzekeringen aan via samenwerkende adviseurs. Mandaat accepteert namens de volmachtgever verzekeringsaanvragen, verwerkt mutaties, maakt polissen op en verzorgt de schadeafwikkeling.

De arbodienstverlening van De Verzuimeconoom kunt u alleen afnemen in combinatie met een Verzuim-, Ziektewet- en/of WGA ERD-verzekering via Mandaat Assuradeuren. Mandaat heeft inkomensvolmachten van 6 volmachtgevers/ verzekeraars en biedt hiermee een heel uitgebreid productenpallet.

De verzekeraars:

 • elipsLife
 • De Amersfoortse
 • Avéro
 • De Goudse
 • Lloyds
 • Nationale-Nederlanden

Geïnteresseerd in een samenwerking met Mandaat Assuradeuren? Of heeft u vragen over de volmachtproducten? Kijkop de site van Mandaat Assuradeuren of bel met 0314 – 37 32 80. 

 

Exsist is een re-integratiebedrijf nieuwe stijl. Het doel van Exsist is om mensen en organisaties in beweging te zetten, ze fitter er productiever te maken met de topsport als voorbeeld. Dit bereiken zij door hun aanpak “autonomie en verbinding” en “keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen”.
Exsist werkt met een eigen providerboog. Hiermee kan zij elk gewenst traject of interventie (preventief) inzetten voor De Verzuimeconoom.  

 

De voordelen van de samenwerking met Exsist:

 • Alles onder een dak;
 • Korte lijnen en intensieve samenwerking;
 • Goede afspraken rondom ontdubbelen van de factuur en overige administratieve afhandelingen;
 • Snel de juiste provider kunnen bieden voor de klant;
 • Het waarborgen van de kwaliteit van de trajecten en interventies;
 • Onderlinge samenwerking in de providerboog;
 • Werken met de beste specialisten.

Meer informatie? Kijk dan op: www.exsist.nl.

 

De Verzuimeconoom biedt ook arbodienstverlening aan in samenwerking met ArboNed. Binnen deze samenwerking ligt de verzuimregie en het casemanagement bij De Verzuimeconoom. ArboNed is verantwoordelijk voor de inzet van bedrijfsartsen, kerndeskundigen en in sommige gevallen casemanagers taakdelegatie.

De verzuimbegeleiding door De Verzuimeconoom/ArboNed is standaard op de volmacht Verzuim-ontzorgverzekering van Mandaat Assuradeuren.

 

De Verzuimeconoom biedt ook arbodienstverlening aan in samenwerking met Zorg van de Zaak. Binnen deze samenwerking ligt de verzuimregie en het casemanagement bij De Verzuimeconoom. Zorg van de Zaak is verantwoordelijk voor de inzet van bedrijfsartsen, kerndeskundigen en in sommige gevallen casemanagers taakdelegatie.

TriageExpert creëert oplossingen voor bedrijfsartsen, arbodiensten en werkgevers op het gebied van verzuimbegeleiding. Hun specialisme is het opzetten van slimme verzuimprocessen op basis van taakdelegatie. De Verzuimeconoom biedt haar klanten binnen verzuimbegeleiding ook Triage aan. Hierbij maken wij gebruik van de kennis en applicaties van TriageExpert

 

Bergman Clinics vormt binnen Nederland het grootste netwerk van focusklinieken voor planbare medische zorg met meer dan vijftig locaties. Bergman Clinics staat bekend om zijn klantgerichte aanpak, waarbij de patiënt echt centraal staat en om de korte wachttijden.

De samenwerking tussen De Verzuimeconoom en Bergman Clinics richt zich op snelle interventies bij klachten aan het bewegingsapparaat die leiden tot langdurige arbeidsongeschiktheid. Hiermee winnen we gemiddeld 45 dagen verzuimreductie ten opzichte van de reguliere behandeling (huisarts, fysiotherapie, specialist).

Behandelingen door Bergman Clinics worden door nagenoeg alle zorgverzekeraars vergoed.

 

HSK is dé toonaangevende, landelijke organisatie in de psychische zorg. Zij onderzoeken en behandelen mensen met psychische klachten. HSK is een commerciële zorginstelling met als mission statement ‘Partner in psychische gezondheid’. De belangen van cliënten en opdrachtgevers staan centraal. De diensten zijn gericht op diagnostiek, klachtenvermindering, werkhervatting en uitvalpreventie. In de praktijk zijn werknemers, die uitvallen met ernstige psychische klachten, gemiddeld 65 dagen eerder aan het werk dan werknemers die een reguliere behandeling ondergaan (huisarts, psycholoog, psychiater).

Behandelingen door HSK worden vaak door zorgverzekeraars vergoed.

 

Result Mediation is marktleider op het gebied van mediation, training en advies op het gebied van conflicthantering binnen organisaties. Met meer dan 18 jaar ervaring op het gebied van conflictmanagement en het succesvol uitvoeren van meer dan 10.000 mediations is één ding steeds duidelijker geworden: er is een grote behoefte aan het verbeteren van de vaardigheden voor conflictbeheer van mensen in organisaties. In 91% van de gevallen lost Result Mediation het conflict voor u op.

De Verzuimeconoom werkt samen met Result Mediation om verzuim waar een conflict aan ten grondslag ligt zo spoedig mogelijk voor u op te lossen. Dat kan een flinke kostenbesparing opleveren.

 

PS Attent houdt zich bezig met preventief medisch onderzoek en medische keuringen. Zij richten zich voornamelijk op de top 3 oorzaken van langdurige ziekte van werknemers: Psychosociale arbeidsbelasting (PSA), leefstijlziekten en lichamelijke klachten. Omdat PSA inmiddels beroepsziekte nummer één is en er steeds meer mensen last hebben van burn-out achtige klachten, hebben zij zich hierin gespecialiseerd. In samenwerking met het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC) hebben zij een methodiek ontwikkeld waarmee werknemers in de voorfases van burn-out preventief worden opgespoord. De aanpak voorziet erin mensen weer op het juiste spoor te zetten.

 

Smart Letselschade begon ooit als een familiebedrijf. Inmiddels is Smart uitgegroeid tot een kantoor met verschillende expertises.

De juristen van Smart helpen u graag met het verhalen van uw schade op de aansprakelijke partij. Hierbij gaat het niet alleen om de verzekerde schade, maar ook om zaken die daar buiten vallen, zoals uw eigen risicotermijn, onderdekking, interventiekosten etc.

De Verzuimeconoom heeft een samenwerking met Smart Letselschade. Dat betekent voor u als werkgever dat u gebruik kunt maken van de gespecialiseerde dienstverlening van Smart als u geconfronteerd wordt met een verhaalbare schade.

Interesse? Neem contact op met De Verzuimeconoom!